Voorbeeldbrief naamswijziging bedrijf

Als bedrijf van naam veranderen is niet niks. Alle relaties moeten op de hoogte worden gesteld en er moet een nieuw imago worden opgebouwd. Je zakelijke relaties stel je op de hoogte met onderstaande brief. 

Om een naamswijziging veel aandacht te geven, kun je ervoor kiezen de nieuwe naam te lanceren. Zo’n lanceringsevenement is een mooie gelegenheid om je relaties uit te nodigen. Ook een uitnodiging voor een dergelijke gebeurtenis is in de voorbeeldbrief opgenomen.

Gegevens invoeren

Hoe geef je een naamswijziging het beste door?

  • Vermeld zowel de oude als nieuwe bedrijfsnaam
  • Benoem de praktische gevolgen zoals een nieuwe website, e-mail etc.
  • Optioneel: nodig uw relatie uit voor het evenement waarop de nieuwe naam officieel wordt gelanceerd!
1. Vul je gegevens in

Wanneer je onderstaande velden invult worden deze automatisch ingevuld in de voorbeeldbrief.

2. Bekijk de voorbeeldbrief en vul aan
[Naam klant]
[Adres van de klant]
[Postcode en woonplaats]

[Plaats], [Verzenddatum]

Betreft: [oude bedrijfsnaam] voortaan {nieuwe bedrijfsnaam}


Geachte heer, mevrouw,

Via deze weg stel ik u op de hoogte van onze naamswijziging. Per [dd-mm-jjjj] zullen wij verdergaan als [Nieuwe bedrijfsnaam]. Onder die naam zullen wij [Reden verandering, onderbouwing nieuwe naam/strategie].

Vanwege de naamsverandering zullen ook onze website en e-mailadressen worden aangepast. De komende tijd zal u bij bezoek aan onze oude website merken dat u wordt doorverwezen naar onze nieuwe website [www.nieuwebedrijfsnaam.nl]. Ook mails aan onze oude adressen zullen worden doorgestuurd naar nieuwe mailadressen die eindigen op [@nieuwebedrijfsnaam.nl].

Onze overige contactgegevens, zoals onze telefoonnummers en adres, blijven gelijk. Op onze website [www.websitenaam.nl] kunt u dit bericht tevens teruglezen.

{Optioneel: U bent van harte welkom bij de officiële lancering van onze naamswijziging. Op [dd-mm-jjjj] van [Starttijd] tot [Eindtijd] vindt de feestelijke gebeurtenis bij ons op kantoor plaats.}

Voor vragen naar aanleiding van deze brief kunt u contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

[Naam]
[Oude bedrijfsnaam / nieuwe bedrijfsnaam]
[Telefoonnummer]
3. Download de voorbeeldbrief

Download voorbeeldbrief