Voorbeeldbrief afwijzing sollicitatie (na brievenselectie)

Er staat een vacature open en je hebt er veel reacties op gekregen. Omdat je het netjes af wil handelen, wil je ook de afgewezen sollicitanten een bericht sturen. Een standaard tekst is vaak voldoende om een sollicitant op de hoogte te stellen. 

Met onderstaande voorbeeldbrief laat je sollicitanten weten dat ze afgewezen zijn voor de baan. Deze brief kun je uiteraard per mail versturen.

Heb je al gesprekken gevoerd en een keuze gemaakt? Gebruik deze brief voor na de gespreksronde om de afgewezen sollicitanten daarvan op de hoogte te stellen.

Gegevens invoeren

Wat verwacht een sollicitant van jou te horen?

  • Is het goed of slecht nieuws?
  • Geef het aan als je veel brieven hebt ontvangen
  • De meeste sollicitanten hebben er in dat geval geen problemen mee dat ze geen persoonlijke toelichting krijgen op de keuze
1. Vul je gegevens in

Wanneer je onderstaande velden invult worden deze automatisch ingevuld in de voorbeeldbrief.

2. Bekijk de voorbeeldbrief en vul aan
Geachte [Naam sollicitant],

Onlangs heeft u bij [Organisatie] gesolliciteerd. Bedankt voor uw sollicitatie voor de functie [Functietitel]. Via deze weg laten we tot onze spijt weten dat we u niet uitnodigen voor een gesprek.

We ontvingen veel reacties op de vacature. We hebben alle sollicitatiebrieven en cv’s zorgvuldig bekeken. We hebben een selectie gemaakt op basis van ervaring en of het profiel van de sollicitant bij ons bedrijf past.

Wij stellen uw interesse in [Organisatie] zeer op prijs en wensen u veel succes bij andere sollicitatie.

Met vriendelijke groet,

[Naam]
[Optioneel: e-mailadres]
[Optioneel: telefoonnummer]
3. Download de voorbeeldbrief

Download voorbeeldbrief