Sollicitatiebrief verpleegkundige

In de verpleegkunde zijn veel vacatures. Maar nog steeds moet je positief opvallen tussen alle sollicitanten om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Het is dus belangrijk een duidelijke, overtuigende en enthousiaste brief te schrijven. De HR-afdeling van de zorginstelling waar je solliciteert kan dan niet om je heen!

Onderstaande voorbeeldbrief kun je personaliseren voor jouw sollicitatiebrief. De brief is geschikt voor alle types verpleegkundigen, zoals voor verpleegkundigen in een ziekenhuis, de thuiszorg of andere instelling. 

Wil je solliciteren bij een organisatie waar geen vacatures zijn? Bekijk dan ook de voorbeeldbrief voor een open sollicitatie.

Gegevens invoeren

Tips voor een goede sollicitatie tot verpleegkundige:

  • Begin enthousiast: hoe kwam je op deze vacature?
  • Beschrijf waarom je bij de organisatie wil werken en waarom de functie zo goed bij je past (of: waar komt jouw passie voor het vak vandaan?)
  • Let erop dat je brief niet langer dan één A4’tje is
1. Vul je gegevens in

Wanneer je onderstaande velden invult worden deze automatisch ingevuld in de voorbeeldbrief.

2. Bekijk de voorbeeldbrief en vul aan
[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]

[Naam organisatie]
[Optioneel: t.a.v. de heer/mevrouw ….]
[Adres]
[Postcode en vestigingsplaats]

[Plaats], [verzenddatum]

Betreft: sollicitatie [functie]


Geachte heer, mevrouw,

Via [LinkedIn.nl/Indeed.nl o.i.d.] zag ik de vacature voor [functietitel] bij [organisatie]. Direct was ik enthousiast over de functie vanwege [toelichting enthousiasme in het kort]. [optioneel: Na telefonisch contact met {persoon] besloot ik te solliciteren}.

Werken bij [organisatie] is een mooie stap in mijn carrière, omdat ik mij [kies: bij een kleinere/grotere organisatie] op nieuwe vlakken kan ontwikkelen. [geef in enkele zinnen toelichting over wat je nu kunt (evt. aan de hand van huidige (neven)functie/eerdere werkervaring) en waarin je je nog verder wil ontwikkelen].

Door mijn passie voor het vak sta ik iedere dag klaar voor de [kies: patiënten/cliënten] om hen te helpen. Niet alleen zelfstandig werken ligt mij goed. Bij complexe situaties bedenk ik samen met mijn collega-verpleegkundigen [optioneel: en andere samenwerkingspartners of artsen/fysiotherapeuten/huisartsen etc.] de beste aanpak. Ook bij [organisatie] ga ik graag samen met collega’s [optioneel: en andere samenwerkingspartners] aan de slag om optimale zorg voor de [kies: patiënt/cliënt] te leveren.

Als [één of meerdere goede eigenschappen, zoals proactieve/assertieve/stressbestendige/empatische] verpleegkundige ben ik van toegevoegde waarde aan het team bij [organisatie]. Ik zie ernaar uit in een persoonlijk gesprek mijn motivatie toe te lichten.


Met vriendelijke groet,

[Naam]
3. Download de voorbeeldbrief

Download voorbeeldbrief